0561-430525Mandehof 17, 8391 BG Noordwolde (Fr)directie.vensterschool@comprix.nl

Wat hebben we een prachtige dag achter de rug. Vanochtend vroeg waren er veel leerlingen van groep 8 en een aantal van de leerlingenraad vroeg op school om samen met de meesters, juffen, OV leden en mensen van het Buurthuis alles klaar te zetten voor het grote feest. Versieringen op het plein, de muziek aan, banken naar het Buurthuus, catering, de schatkamer, enz.
Daarna kwam iedereen van groep 6 t/m 8 op school om de prachtige surprises in de klas te zetten.
Om half 9 stond iedereen buiten voor de school te wachten op Sinterklaas, maar hij kwam maar niet. Waar kan hij zijn? We keken met zijn allen naar de lucht, want zou hij met de helicopter komen? Ineens waren daar twee pieten op twee nieuwe stepjes en zij waren Sinterklaas kwijt.................Maar de hoofdpiet zag Sinterklaas in het Buurthuus lopen, dus alle kinderen achter de hoofdpiet aan het Buurthuus in. En ja hoor, daar lag Sinterklaas te slapen in de 'schatkamer'. Hij was zo moe, dat hij even een uiltje ging knappen. Gelukkig waren de kinderen zo lief om hem wakker te maken en hem mee te nemen naar het feest in de theaterzaal. Daar traden alle groepen op voor de Sint en zijn Pieten en gaven een prachtige show weg.
Na alle optredens gingen de leerlingen per groep (groep 1 t/m 5) naar de schatkamer om een cadeautje uit te zoeken. En dat is gelukt, er was voor ieder wat wils!
De leerlingen van groep 6 t/m 8 hebben de hele dag surprises uitgepakt en gedichten gelezen! Super leuk gedaan jongens en meiden!
En voor elke groep waren er prachtige klascadeaus. De kleuters kregen allemaal nieuwe fietsen. Toevallig hadden we met zijn allen afgelopen donderdag de oude fietsjes opgeruimd en hadden we Sinterklaas om nieuwe gevraagd! Wat een toeval!
Groep 3 kreeg splitsmatten en 1 cadeautje lag nog op de stoomboot. Groep 4 en 5 kreeg leuke (educatieve) spelletjes en groep 6 t/m 8 kreeg van alles voor op het plein en in de klas. Super tof allemaal en we gaan het allemaal uitproberen!

Nadat iedereen (groep 1 t/m 5) in de schatkamer was geweest, de surprises waren uitgepakt, de gedichten gelezen en Sint de klascadeaus in de groepen had gebracht was deze prachtige dag voorbij!!!

We willen de vrijwilligers van het Buurthuus bedanken voor hun inzet en de oudervereniging voor het inrichten van de schatkamer, de catering en voor het sponsoren van de cadeautjes (groep 1 t/m 5), de envelopjes met geld (groep 6 t/m 8) en de klascadeaus!!!

 

Geplaatst op: 04 December 2023

terug