0561-430525Mandehof 17, 8391 BG Noordwolde (Fr)directie.vensterschool@comprix.nl

Gisteren (zaterdag 3 februari 2024) heeft onze school meegedaan aan het Remco Heite Schaaktoernooi. We deden mee met 3 teams (groep 5 t/m 8 leerlingen).
Team 1 (Tess, Lucas, Justin en Flynn) begonnen direct goed met winst in de eerste ronde (Holtpad 1), daarna winst in de 2e ronde (De Striepe 3), in de 3e ronde was de Tjongeling 1 een maatje te groot en in de vierde ronde werd er gelijk gespeeld tegen de Striepe 2. Na de lunch (patat en snack) werd er verloren van de Adelaar 1, gewonnen van de Klater 1 en verloren van de Franciscus 1. Uiteindelijk hadden ze 7 wedstrijdpunten en eindigden ze op de 23e plek.
Team 2 (Thomas, Rowi, Nikkie en Yinthe) begonnen de 1e ronde met een gelijkspel tegen de Lamer 1, daarna werd er fors verloren van de Akker 3 in de 2e ronde. In de 3e ronde werd er nipt verloren van de Aventurijn 2 en in de 4e ronde werd er voor het eerst gewonnen van de Aventurijn 4. Na de lunch werd er 3 keer fors verloren van Wolvega Zuid 2, de Buttinga 2 en de Aventurijn 2. Uiteindelijk hadden ze 3 wedstrijdpunten en eindigden op plek 35.
Team 3 (Koen, Jelte, Elena, Charlotte en Lasse) begonnen met een forse nederlaag tegen de Klaeter 1, daarna werd verloren van de Buttinga 1 en in de derde ronde werd er voor het eerst gewonnen van de Aventurijn 4. In de 4e ronde werd er gelijk gespeeld tegen de Aventurijn 2. Ook in de 5e ronde werd er gelijk gespeeld tegen de Akker 3 en zelfs in de 6e ronde werd er gelijk gespeeld, nu tegen de Lamer 2. En in de laataste ronde werd er gewonnen van de Buttinga 2.
Uiteindelijk hadden ze 7 wedstrijdpunten en een beter saldo en eindigden ze boven team 1 op de 22e plek.
Wij vinden het super knap dat de kinderen in 4 weken hebben leren schaken van meester Jacob en kijken met een zeer goed gevoel terug op deze dag! Volgend jaar doen we zeker weer mee!!!
We willen de ouders/verzorgers die hebben gereden bedanken, evenals de ouders/verzorgers die hebben gekeken. Ook willen we de kinderen feliciteren met de prachtige resultaat!!!
En natuurlijk Jacob Vermeeren voor zijn inzet!!!

 

Geplaatst op: 04 Februari 2024

terug