Nieuws - Beeldend kunstenaar Margreet Duursema op bezoek in groep 2

Vandaag kwam beeldend kunstenaar Margreet Duursema in groep 2 op bezoek om ons alles over beeldhouwen te vertellen. Welke stenen zijn wel/ niet geschikt en welke gereedschappen heb je hiervoor nodig, hoe maak je een gaatje in een steen en hoe maak je hem mooi glad. Bedenk je van te voren wat je wil maken of laat je het (min of meer) aan het toeval over. Kan kunst ook mislukken en nog veel meer. We mochten alles bekijken en voelen. 
Ze gaf ons ook tips. Beeldhouwen is een leuke, maar stoffige bezigheid die je het best buiten kunt doen. Zorg dat je dan met je rug naar de wind staat, anders krijg je alle stof in je gezicht. Ze vertelde ons ook nog een geheim: Stenen zijn vaak mooier van kleur als ze nat zijn, maar als het water verdampt, verdwijnt ook de kleur. Bijenwas is een beetje vettig en verdampt niet. Als je de steen daarmee insmeert, wordt hij ook mooier van kleur en dat blijft ook zo. 
We hebben een uur lang geboeid geluisterd, daarna zijn we buiten zelf aan de slag gegaan met een stukje gasbeton en vijlen. Iedereen maakt zijn eigen beeldje. Er werd enthousiast en hard gewerkt. Sommige kinderen zijn klaar met vijlen, anderen willen morgen verder. Misschien dat sommige beelden ook nog en kleurtje krijgen…

We willen Margreet heel hartelijk bedanken voor haar bezoek en voor alles wat ze ons geleerd heeft!

 

Geplaatst op: 15 Maart 2018

terug