0561-430525 Mandehof 17, 8391 BG Noordwolde (Fr) directie.vensterschool@comprix.nl

De eerste schoolweek na de lockdown zit er alweer op. Iedereen vond het heel fijn om weer naar school te mogen. Het was voor de meeste kinderen best wel weer wennen aan vroeg opstaan en alle schoolregels/ rituelen. Naarmate de week vorderde sloeg vermoeidheid bij sommige kinderen duidelijk toe. 

De klas is verdeeld in (kleuren)teams. Elk team krijgt dagelijks een lokaal aangewezen waar ze die dag spelen. Kring activiteiten (voorlezen , zingen, eten etc.) doen we overigens samen in onze eigen klas. We zijn gestart met het 100 dagen rekenproject. Het prentenboek ‘Nog 100 nachtjes slapen’ staat centraal en over 100 dagen vieren wij ook een (100 dagen)feestje. 

Wachten op je verjaardag duurt lang. Nog honderd nachtjes? Dan maakt Dorus zelf wel een feestje! En mama heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen...
Overal ziet Dorus mooie lapjes. Knip knip, stukje uit het tafelkleed.
Knip knip in de jurk aan de waslijn.
Knip knip knip door de hele stad...

Tijdens de speel/ werkles maken gebruik van ons eigen lokaal (2 teams), het lokaal naast ons (2 teams) en de gang (1 team). We rouleren dagelijks, zodat iedereen op een andere plek en met andere kinderen kan spelen. Het restaurant is favoriet, maar ook vrij tekenen en knutselen vinden de kinderen erg leuk. De winterwoordkaarten en tekensjablonen vallen goed in de smaak. De afgelopen week heb ik kinderen vooral vrij laten spelen, volgende week start ik weer met taakjes.

We kijken terug op een gezellige week. We werden verrast door een flinke berg sneeuw. We hebben een emmer gevuld en deze in de klas gezet. De volgende dag was de sneeuw gesmolten, maar de emmer was maar half gevuld. Leuk om hier met de kinderen over praten en verklaringen te zoeken.

We hebben ook gezien dat sneeuw echt niet schoon is als het op de grond gelegen heeft. Op de bodem van de emmer lag zand, een grasspriet, wat kleine steentjes… Getver, dat ga je toch niet opeten! Sneeuw is helemaal niet zo schoon als het lijkt. Dat knopen we in onze oren!

We kunnen dit weekend uitrusten én nog lekker van de sneeuw en ijs genieten, daarna lijkt de kou voorlopig weer van de baan. 

De foto's vindt u in het fotoalbum (alleen zichtbaar voor de betreffende ouders)

Geplaatst op: 13 Februari 2021

terug